Etter bare 10 minutters biltur fra Orkanger sentrum er du i marka og kan benytte milevis av oppkjørte skiløyper i Ulvåsen. Og 14 minutter i bil fra sentrum er du i alpinbakkene i Knyken. Nå er forholdene fantastiske!

Orkanger er en by med mange friluftsmuligheter. For byboerne er det turmuligheter uten behov for bilkjøring – rundt Gammelosen midt i sentrum og langs Orklaparken mellom Orkanger og Fannrem. Og bare noen minutters biltur fra sentrum – både mot øst og vest – er det enda flere muligheter både sommer og vinter.

Ønsker du enebolig på vei mot Ulvåsen – på Joplassen er det muligheter

Folk flest kan takke frivillige dugnadsgjenger spesielt fra lokale idrettslag for at forholdene er så godt lagt til rette. Også Orkdal kommune viser at de setter pris på dugnadsinnsatsen og bidrar med økonomisk støtte til blant annet oppkjøring av løyper og drift av skianlegg.

ULVÅSEN: Skiglade barn og voksne koser seg i løypene i Ulvåsen søndag 27. januar.

 

14 minutters biltur fra Orkanger sentrum mot vest er du i Knyken skisenter. Her er det både turløyper, hoppbakker og alpinanlegg. Da alpinheisen i Knyken åpnet for sesongen lørdag 26. januar, var det kø allerede en halvtime etter åpning kl. 11.

Vil du bo i Orkanger by – Haldorgården er et alternativ

– Heldigvis har vi fått nok snø til å åpne alpinbakkens nederste del. Ennå er vi ikke klare for den øverste traseen, men håper at dette kan skje snart, sier duoen Morten Høvik og Beate Holtan Snekvik som vi traff i billettbua. – Her er det dugnad! sier de to og er enige i at stor interesse fra barn og unge stimulerer til frivillig innsats for Orkdal Idrettslags skiavdeling.

KNYKEN: En halvtime etter at alpinbakken i Knyken åpnet lørdag 26. januar var det kø ved skiheisen.

 

Joar Riset tok med komtilorkanger.no på scootertur i traseen og viste stolt fram både utsikt og flotte preparerte alpinbakker.

På andre siden av dalen, i Ulvåsmarka, var det hundrevis av turgåere som benyttet sjansen søndag 27.januar i det flotte vinterværet. Turområdet er en 10 minutters biltur fra Orkanger sentrum, men mange benytter også sjansen til å gå de fire kilometrene opp til Orkanger Idrettsforenings lagshytte.

Skiglade barn og voksne koser seg i løypene i Ulvåsen søndag 27. januar.

 

Gjesteboka viste at besøket i Ulvåshytta passerte 200 da klokka nærmet seg 14 denne søndagen, og enda var det halvannen time igjen av åpningstiden. Ulvåshytta har åpent hver søndag og drives av frivillige fra Orkanger idrettsforening.

Styreleder og utleieansvarlig for Ulvåshytta, Mona-Iren Ebbesen, benyttet søndagen til å tegne medlemskap i Ulvåshyttas Venner. – 500 kroner for to års medlemskap! lokket Ebbesen. – Vi trenger støtte til å sette inn nye og større vinduer og må ha litt mer enn det vi skaffer gjennom salg av vafler, kaker og kaffe hver søndag, sier hun.

ULVÅSEN: Barn og voksne koser seg med vafler i Ulvåshytta. Rundt bordet sitter Gerd Engen, Nora Waagaard Wold, Ingvild Solstad Skjølberg, Mia Waagaard Wold, Hanna Waagaard Wold, Per Olav Skjølberg, Sofie Solstad Skjølberg og Arne Kornelius Solstad.

 

ULVÅSEN: Flagget vaier når Ulvåshytta er åpen – hver søndag i skisesongen.