Om Orkanger

Orkanger er ikke bare rollenavnet på en av klassekameratene til Stompa i den klassiske norske serien som gikk både som hørespill på radio og som fjernsynsserie på 1960-tallet. Orkanger er navnet på den nest største byen i Sør-Trøndelag fylke, bare Trondheim er større.

Orkanger By fra luften

Byen Orkanger ble en realitet 1.juli 2014, og inneholder de fleste funksjoner og tilbud man forventer i en by. Den er et naturlig regionsenter for store deler av den vestlige delen av fylket med et variert og rikt tilbud innen handel og service.

Idrett og aktiviteter

De siste årene er det investert store summer i idrettsanlegg. Vi finner noen av landets beste anlegg for fotball, innendørs klatring og andre hallidretter i umiddelbar nærhet av sentrum. I løpet av et kvarters kjøretur har du tilgang til Norges mest komplette helårs rekrutteringsanlegg for skisport. Fem hoppbakker, skiløyper, moderne skistadion med komplett utstyrt skiskytteranlegg. Mesteparten er bygget på dugnad, noe den etter hvert så kjente ”Knykengjengen” fikk årets ildsjelpris for på idrettsgallaen på Hamar i 2014. Det foreligger konkrete planer om å utvikle og bygge et sentrumsnært folkehelsesenter med svømmeanlegg.

Næringsliv

Orkanger har et variert næringsliv og mange spennende arbeidsplasser. To topp moderne smelteverk, Elkem Thamshavn og Washington Mills, er viktige hjørnesteinsbedrifter. På Grønøra, med leveranser ”world-wide”, finner vi høyt kompetente offshorerelaterte industribedrifter. Som regionsenter innehar Orkanger også en rekke offentlige servicefunksjoner, og med sentral beliggenhet finner vi Orkdal sjukehus.

Det er vedtatt at Orkanger havn skal bygges ut og bli regionhavn i Midt-Norge. Det forventes økt aktivitet og et betydelig behov for arbeidsplasser i årene som kommer.

Boligprosjekter

De siste årene har det vært satset storstilt på boligbygging. På siden om boligprosjekter finner du en oversikt over sentrale prosjekter, både eneboliger, leiligheter og boligtomter.

Se alle boligprosjekter